Platforma + Liga: PS4, F2
Koordynator ligi: @Normag07 @dani0uk
Data: 22.04.2018
Członkowie zaangażowani: @adkins2405 @Gracjan
Opis: Sytuacja jest dosyć prosta. @Gracjan jadąc pod niebieską flagą, owszem, zwalnia próbując mnie przepuścić, ale robi to w miejscu bardzo niebezpiecznym. Przez to, wjechałem w jego tył, straciłem skrzydło a co za tym idzie - przedwczesny pitstop, zmiana strategii i strata II miejsca. W mojej opinii, Gracjan powinien przejechać szykanę za tunelem i dopiero potem zostawić miejsce, abym mógł go w BEZPIECZNYCH warunkach wyprzedzić.
Chcę tylko nadmienić, że ta sytuacja spowodowała, iż musiałem dodatkowo ściąć szykanę, otrzymując karę 3 sekund - sytuacja powtarza się na ostatniej szykanie.
Na obronę Gracjana zasługuje jednak fakt, że w dalszej części wyścigu, przepięknie stosował się do niebieskiej flagi. Tutaj jednak, popełnił błąd i to kosztowało mnie II miejsce.
Dowody: Moja nagrywka tego incydentu: https://www.youtube.com/watch?v=QuyXzy5zm4E
Incydent: adkins2405 vs Gracjan
Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100
-
- Uczy się
- Nick gracza:: adkins2405
Re: Incydent: adkins2405 vs Gracjan
Witam kierowca adkins2405 widział że jestem przed nim i mógł wcześniej zacząć hamować.Ja zrobiłem wszystko prawidłowo przy niebieskiej fladze od razu zwolniłem przed szykaną i zrobiłem dużo miejsca.Kierowca adkins2405 mógł mnie spokojnie ominąć z lewej strony nie wiem dlaczego tego nie zrobił.Mój onboard z tego incydentu od 27:15 https://www.youtube.com/watch?v=n1Q1cZ_EVtg
-
- Uczy się
- Nick gracza:: adkins2405
Hamowanie do szykany za tunelem powinno się rozpocząć na ok. 100 metrów przed. U Ciebie widać, że zacząłeś manewr zdecydowanie wcześniej, stwarzając (według mnie) sytuację niebezpieczną. Dlaczego ja miałbym zacząć hamowanie wcześniej, będąc w trakcie walki z tomkiemstrzybnikiem i narażając dodatkowo jego na kolizję z Tobą? Jak dla mnie, powinieneś na spokojnie przejechać szykanę i dopiero za nią zrobić miejsce.
Zostawmy to sędziom do rozstrzygnięcia.
P.S. - Mi nie zależy na nakładaniu kar na kogokolwiek. Po prostu chcę wiedzieć jaka jest opinia panelu sędziowskiego na taką sytuację.
Zostawmy to sędziom do rozstrzygnięcia.
P.S. - Mi nie zależy na nakładaniu kar na kogokolwiek. Po prostu chcę wiedzieć jaka jest opinia panelu sędziowskiego na taką sytuację.
- HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Po przyjżeniu się zaistniałej sytuacji sędziowie dochodzą do wniosku, że winnego całego zajścia jest sam kierowca McLarena. Dohamowanie rozpoczyna sie zależnie od sytuacji i nie koniecznie na 100 metrach. @Gracjan zachował należytą linię toru robiąc dużo miejsca dla kierowców dublujących.
W tym przypadku dochodzi również fakt iż kierowca @adkins2405 miał uszkodzone skrzydło tym samym wydłużoną drogę hamowania.
Sędziowie nakładają reprymendę na kierowcę @adkins2405 oraz 1 punkt karny na licencję za spowodowanie kolizji.
Do zamknięcia
@Normag07 @Danio
W tym przypadku dochodzi również fakt iż kierowca @adkins2405 miał uszkodzone skrzydło tym samym wydłużoną drogę hamowania.
Sędziowie nakładają reprymendę na kierowcę @adkins2405 oraz 1 punkt karny na licencję za spowodowanie kolizji.
Do zamknięcia
@Normag07 @Danio
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.