Platforma + Liga: PC F2
Koordynator ligi: Steroman458
Data: 28.09.2019
Członkowie zaangażowani: @UNluckinho @koszczak
Opis: Koszczak po swojej kolizji wykręcając zablokował tor w dość niebezpiecznym miejscu od razu po zakręcie, nie zdążyłem zareagować, bo skupiłem się trochę na walce z graczem Szaku. Rozumiem, że koszczak wykręcał, ale powinien zwrócić uwagę na nadjeżdżających kierowców i tym bardziej nie stać na optymalnej linii przejazdu.
Dowody: https://www.youtube.com/watch?v=FLRd5XgoK9w
(urywek z youtube ze streama, wszystko jasno widać) - 53:20
Zablokowanie przejazdu na torze Azerbejdżan przez gracza Koszczak
Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100
-
- Nowicjusz
- Nick gracza:: UNluckinho
Re: Zablokowanie przejazdu na torze Azerbejdżan przez gracza Koszczak
Tak się składa że puściłem kierowców, którzy jechali żeby bezpiecznie zacząć się obracać do kierunku jazdy. Nie przyuważyłem Ciebie na mapce bo nie zrobiłbym ruchu do przodu. Wyskoczyłeś z nienacka. Ocenę zostawiam sędziom natomiast uważam że starałem się zachować bezpiecznie podczas powrotu na tor.
- HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Re: Zablokowanie przejazdu na torze Azerbejdżan przez gracza Koszczak
Po przejrzeniu materiału sędziowie stwierdzają, iż w tej sytuacji to kierowca Toro Rosso powinien zachować szczególną uwagę ponieważ na torze widniała żółta flaga. Kierowca Racing Point oczywiście ma również obowiązek upewnić się czy nic nie nadjeżdża i tak zrobił z poprzednimi bolidami. Tam już nie było miejsca aby kierowca Racing Point ustawił swój bolid inaczej.
Również zwracam tutaj uwagę i nakładam reprymendę na kierowcę Toro Rosso za użycie funkcji "POWRÓT NA TOR" gdzie jest ro zabronione.
Uważam, iż ta kolizja podchodzi pod incydent wyścigowy.
Do zamknięcia
@Steroman457 @koszczak @UNluckinho
Również zwracam tutaj uwagę i nakładam reprymendę na kierowcę Toro Rosso za użycie funkcji "POWRÓT NA TOR" gdzie jest ro zabronione.
Uważam, iż ta kolizja podchodzi pod incydent wyścigowy.
Do zamknięcia
@Steroman457 @koszczak @UNluckinho
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.