Zablokowanie przejazdu na torze Azerbejdżan przez gracza Koszczak

TUTAJ MOŻESZ SKŁADAĆ SWOJE ROSZCZENIA DO STEWARDÓW W CELU ZGŁASZANIA INCYDENTÓW PODCZAS WYŚCIGÓW CPL, ZŁEGO POTRAKTOWANIA PRZEZ GRĘ, ANULOWANIA KAR ITD.

Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100

UNluckinho
Nowicjusz
Nowicjusz
Nick gracza:: UNluckinho

Zablokowanie przejazdu na torze Azerbejdżan przez gracza Koszczak

Post autor: UNluckinho » 2019-09-29, 12:18

Platforma + Liga: PC F2
Koordynator ligi: Steroman458
Data: 28.09.2019
Członkowie zaangażowani: @UNluckinho @koszczak
Opis: Koszczak po swojej kolizji wykręcając zablokował tor w dość niebezpiecznym miejscu od razu po zakręcie, nie zdążyłem zareagować, bo skupiłem się trochę na walce z graczem Szaku. Rozumiem, że koszczak wykręcał, ale powinien zwrócić uwagę na nadjeżdżających kierowców i tym bardziej nie stać na optymalnej linii przejazdu.
Dowody: https://www.youtube.com/watch?v=FLRd5XgoK9w

(urywek z youtube ze streama, wszystko jasno widać) - 53:20

koszczak
Nowicjusz
Nowicjusz
Nick gracza:: koszczak

Re: Zablokowanie przejazdu na torze Azerbejdżan przez gracza Koszczak

Post autor: koszczak » 2019-09-29, 23:29

Tak się składa że puściłem kierowców, którzy jechali żeby bezpiecznie zacząć się obracać do kierunku jazdy. Nie przyuważyłem Ciebie na mapce bo nie zrobiłbym ruchu do przodu. Wyskoczyłeś z nienacka. Ocenę zostawiam sędziom natomiast uważam że starałem się zachować bezpiecznie podczas powrotu na tor.

Awatar użytkownika
HeadSteward
Pro Kartingowiec

Re: Zablokowanie przejazdu na torze Azerbejdżan przez gracza Koszczak

Post autor: HeadSteward » 2019-10-11, 16:29

Po przejrzeniu materiału sędziowie stwierdzają, iż w tej sytuacji to kierowca Toro Rosso powinien zachować szczególną uwagę ponieważ na torze widniała żółta flaga. Kierowca Racing Point oczywiście ma również obowiązek upewnić się czy nic nie nadjeżdża i tak zrobił z poprzednimi bolidami. Tam już nie było miejsca aby kierowca Racing Point ustawił swój bolid inaczej.

Również zwracam tutaj uwagę i nakładam reprymendę na kierowcę Toro Rosso za użycie funkcji "POWRÓT NA TOR" gdzie jest ro zabronione.

Uważam, iż ta kolizja podchodzi pod incydent wyścigowy.

Do zamknięcia
@Steroman457 @koszczak @UNluckinho
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.

Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.

Zablokowany