Platforma: PC F2
Koordynator: @S@Steroman457
Data: 14 września 2019 GP Bahrajnu
Członkowie zaangażowania: @Guteczek <3 i @Piciuch
Opis: Piciuch wyprzedzając mnie poza torem skręcił w mój bolid powodując rozbicie mojego auta i DNF
Dowód: https://youtu.be/GpexcBqNgGw
Dowód w sprawie DNF spowodowanego przez kierowce Piciuch
Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100
Re: Dowód w sprawie DNF spowodowanego przez kierowce Piciuch
Witam :)
Wiec tak przy 0:19 sek na twoim filmiku ja juz cie wyprzedzalem i zaczales na mnie zjezdzac i zepchnales mnie z toru po czym odbilem aby wrocic na swoja linie i sie ode mnie odbiles. Jak juz cie ktos wyprzedza a juz jechalem jak najbardziej od zewnetrznej. Powinienes zostawic miejsce albo zaczac zajezdzac zanim ktos zacznie cie wyprzedzac..
Wiec tak przy 0:19 sek na twoim filmiku ja juz cie wyprzedzalem i zaczales na mnie zjezdzac i zepchnales mnie z toru po czym odbilem aby wrocic na swoja linie i sie ode mnie odbiles. Jak juz cie ktos wyprzedza a juz jechalem jak najbardziej od zewnetrznej. Powinienes zostawic miejsce albo zaczac zajezdzac zanim ktos zacznie cie wyprzedzac..
Jechałem linią wyścigową, byłeś poza torem podczas "wyprzedzania", z jakiej racji miałem zahamować? To ty wracałeś na tor, zresztą mnie interesuje tylko zdanie sędziów.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Po przejżeniu materiału sędziowie uznają tę sytuację jako incydent wyścigowy. Można również dobrze ukarać obu kierowców ponieważ wina jest obustronna.
Kierowca Alfy Romeo wykonując manewr obronny skręcając kierownicą w prawo ( widoczne na nagraniu) wykonał go za późno tym samym wypychając inny bolid poza tor.
Natomiast kierowca Renault powinien był odpuścić atak poza torem i kontynuować jazdę za bolidem zgłaszającego.
W obu przypadkach kierowcy mają rację dlatego też postanowiliśmy nie karać zadnego z nich, ale upomnieć o zasadach wzajemnego szacunku na torze.
Do zamknięcia
@Steroman457 @XGucio7 @Piciuch
Kierowca Alfy Romeo wykonując manewr obronny skręcając kierownicą w prawo ( widoczne na nagraniu) wykonał go za późno tym samym wypychając inny bolid poza tor.
Natomiast kierowca Renault powinien był odpuścić atak poza torem i kontynuować jazdę za bolidem zgłaszającego.
W obu przypadkach kierowcy mają rację dlatego też postanowiliśmy nie karać zadnego z nich, ale upomnieć o zasadach wzajemnego szacunku na torze.
Do zamknięcia
@Steroman457 @XGucio7 @Piciuch
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.