Platforma + Liga: PS4 F1
Koordynator ligi: CPL_Forest
Data: 09/06/2019
Członkowie zaangażowani: CPL_Tomek
Opis: Tomek najpierw uderzyl mnie w tyl bolidu, przez co wywalilo mnie szeroko w nawrocie, przy powrocie na tor (z nie mojej winy), Tomek zajechal mi kompletnie droge i wypchal na sciane przez co zakonczylem wyscig
Dowody:
https://www.youtube.com/watch?v=jWYrPpcfgR4
Sytuacjie idealnie widac na streamie, na koncu 6 okr. W razie jak byscie chcieli mam tez swoje nagranie.
GP Wegier - CPL_Tomek
Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100
Re: GP Wegier - CPL_Tomek
Właśnie Bronek ja tam dostałem w bok i wyjechałem na prawo niestety w ciebie
Czasami ciężko się jakiegoś punktu hamowania odnieść jadąc za kims
Myślałem że 30 m wystarczy ale się przeliczylem i z tym że ci wjechalem w tył to chyba zasługuje na karę ale ty kurde ciągle blokujesz jeździsz po torze w lewo i prawo nigdzie miejsca nie zostawiasz.. Nie zmienia to faktu że to była
Moja wina sory nastepnym razem będę hamowal 200 metrów przed tobą
https://youtu.be/D9M_tVHCER4
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
Czasami ciężko się jakiegoś punktu hamowania odnieść jadąc za kims
Myślałem że 30 m wystarczy ale się przeliczylem i z tym że ci wjechalem w tył to chyba zasługuje na karę ale ty kurde ciągle blokujesz jeździsz po torze w lewo i prawo nigdzie miejsca nie zostawiasz.. Nie zmienia to faktu że to była
Moja wina sory nastepnym razem będę hamowal 200 metrów przed tobą
https://youtu.be/D9M_tVHCER4
Wysłane z mojego BLA-L29 przy użyciu Tapatalka
- HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Re: GP Wegier - CPL_Tomek
PO przejżeniu powyższych materiałów sędziowie uznają winnego tej sytuacji wypchnięcia kierowcę Williamsa aczkolwiek również nakładają reprymendę na kierowcę McLarena za niebezpieczny powrót na tor co spowodowało wykluczenie samego siebi z wyścigu.
W pierwszej sytuacji sędziowie nakładają 5 sekund kary na kierowcę @Tomi_111_ oraz 1 pkt. karny na kolejny wyścig za spowodowanie umiarkowanej kolizji.
Należy pamiętać, iż jesli winowajcą opuszczenia toru się nie jest, w dalszym ciągu trzeba pamiętać o bezpiecznym powrocie. W tej sytuacj bylo przeciwnie ponieważ doszlo w miedzyczasie do walki o pozycję z dalszym kierowcą.
Również musimy zaznaczyć iż będąc za kierowcą którego chcemy wyprzedzić to należy zachować szczególną ostrożność ponieważ punkty hamowania nie zawszą są tymi samymi dla każdego kierowcy.
Do zamknięcia
@Run_Forest_PL
W pierwszej sytuacji sędziowie nakładają 5 sekund kary na kierowcę @Tomi_111_ oraz 1 pkt. karny na kolejny wyścig za spowodowanie umiarkowanej kolizji.
Należy pamiętać, iż jesli winowajcą opuszczenia toru się nie jest, w dalszym ciągu trzeba pamiętać o bezpiecznym powrocie. W tej sytuacj bylo przeciwnie ponieważ doszlo w miedzyczasie do walki o pozycję z dalszym kierowcą.
Również musimy zaznaczyć iż będąc za kierowcą którego chcemy wyprzedzić to należy zachować szczególną ostrożność ponieważ punkty hamowania nie zawszą są tymi samymi dla każdego kierowcy.
Do zamknięcia
@Run_Forest_PL
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.