Platforma + Liga: PS4 + F3
Koordynator ligi: @ArchyPlayGames
Data: 13.04.19
Członkowie zaangażowani: @Milosz_Fifa_11 , @Teemon , @Recznik36
Opis: Po dojechaniu do @Teemon kierowca nie zamierza puścic mnie pomimo niebieskich flag, po czym zmuszony jestem go zaatakować w szykanie. Jadący za nami @Recznik36 najprawdopodobniej nie spodziewa się naszego zwolnienia po czym zcina zakręt doprowadzając do kolizji przez co w ogólnym rozrachunku tracę zwycięstwo w wyścigu. Sytuacja nie miałaby jednak miejsca gdyby nie zachowanie kierowcy Ferrari, choć uważam że Recznik powinien zachować większą ostrożność... .
Dowody:
https://youtu.be/09PCxufYxEs
Niebieskie flagi PART 2 ft. Teemon + kolizja z Recznik (F3 Gp Hiszpanii)
Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100
-
- Uczy się
- Nick gracza:: Milosz_Fifa_11
- HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Re: Niebieskie flagi PART 2 ft. Teemon + kolizja z Recznik (F3 Gp Hiszpanii)
Czy kierowca Ferrari @Teemon ma coś do dodania?
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.
Nie za bardzo czuję się winny tej kraksy. Rozumiem, że byłem dublowany, ale nie blokowałem Miłosza, który mnie wyprzedzał i spokojnie w tej szykanie by to zrobił. Zresztą po dojechaniu do niej był przede mną. Widać to zarówno na jego video jak i na video Recznika.
https://www.youtube.com/watch?v=D8g2auCs8dQ&feature=youtu.be
Rozumiem też, że wszyscy chcieli mnie szybko wyprzedzić, ale miejsce chyba nie było zbyt fortunne. Moim zdaniem kolega Recznik zbyt optymistycznie podszedł do tematu. Za chwilę była prosta z DRS'em, więc na spokojnie wszyscy by mnie objechali.
Natomiast co do niebieskich flag to niestety nic mi się nie świeciło. Ani niebieskie, ani żółte, generalnie nie miałem żadnych komunikatów. To chyba było pokłosie tego, że bodajże na 2 okrążeniu w szykanie po prostej startowej, zarzuciło kolegę Leon-polska75, zrobił się na chwilę botem, bo nad jego bolidem pojawił się X, ale nie zdążył zrobić się jeszcze duchem przez co w niego uderzyłem i rozwaliłem skrzydło. Co więcej przez ten kontakt spadłem pod mapę... (no comment). Chwilę potem wywaliło mnie z gry. Jak wróciłem, to właśnie już bez komunikatów i flag.
https://www.youtube.com/watch?v=D8g2auCs8dQ&feature=youtu.be
Rozumiem też, że wszyscy chcieli mnie szybko wyprzedzić, ale miejsce chyba nie było zbyt fortunne. Moim zdaniem kolega Recznik zbyt optymistycznie podszedł do tematu. Za chwilę była prosta z DRS'em, więc na spokojnie wszyscy by mnie objechali.
Natomiast co do niebieskich flag to niestety nic mi się nie świeciło. Ani niebieskie, ani żółte, generalnie nie miałem żadnych komunikatów. To chyba było pokłosie tego, że bodajże na 2 okrążeniu w szykanie po prostej startowej, zarzuciło kolegę Leon-polska75, zrobił się na chwilę botem, bo nad jego bolidem pojawił się X, ale nie zdążył zrobić się jeszcze duchem przez co w niego uderzyłem i rozwaliłem skrzydło. Co więcej przez ten kontakt spadłem pod mapę... (no comment). Chwilę potem wywaliło mnie z gry. Jak wróciłem, to właśnie już bez komunikatów i flag.
- HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Po analizie wideo sędziowie decydują się ukarać kierowcę Ferrari. Kierowca ten powinnien upewnić się czy nie jest dublowany poprzez tylne lusterka czy też czas który pokazuje się w lewej części ekranu (różnica) w tym przypadku @Teemon walczył przez cały 1 sektor z liderem gdzie takie coś nie ma prawa bytu.
W takim przypadku sędziowie nakładają karę 10sekund oraz 2 punkty karne.
Co prawda zachowanie kierowcy Haasa pozostawia wiele do życzenia bo faktycznie nie był to najlepszy moment na wyprzedzanie, sędziowie postanawiają nadać reprymendę kierowcy @Recznik36.
Do zamknięcia
@Danio @ArchyPlayGames
W takim przypadku sędziowie nakładają karę 10sekund oraz 2 punkty karne.
Co prawda zachowanie kierowcy Haasa pozostawia wiele do życzenia bo faktycznie nie był to najlepszy moment na wyprzedzanie, sędziowie postanawiają nadać reprymendę kierowcy @Recznik36.
Do zamknięcia
@Danio @ArchyPlayGames
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.