TUTAJ MOŻESZ SKŁADAĆ SWOJE ROSZCZENIA DO STEWARDÓW W CELU ZGŁASZANIA INCYDENTÓW PODCZAS WYŚCIGÓW CPL, ZŁEGO POTRAKTOWANIA PRZEZ GRĘ, ANULOWANIA KAR ITD.
Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100
-
bmw750idriver
- Nowicjusz

- Nick gracza:: bmw750idriver
Platforma + Liga: PS4 F1
Koordynator ligi:
@Run_Forest_PL
Data: 07/04/2019
Członkowie zaangażowani: @
@konrad950420 i
@bmw750idriver
Opis: Po przejechaniu slalomu przed dluga prosto Konrad popelnia blad i wyjezdza za szeroko, posiadajac lepsze tempo wyscigu niz kierowca mercedesa decyduje sie na pewny atak oraz wyprzedzenie go, ale niestety konrad tak latwo sie nie poddaje i probuje mnie zablokowac, prawie mu sie to udaje i wciska mnie w prawa sciane niestety konrad pewny siebie myslal ze jest jeszcze duzo miejsca pomiedzy nami jest, zaczepia swoim tylnym prawym kolem o moje przednie skrzydlo i dochodzi do kolizji ktora kosztuje mnie mnostwo czasu i uszkadza mi przez to skrzydlo.
Dowod:
https://www.youtube.com/watch?v=9eP4jbWbGFw&feature=youtu.be
PS. Dowod prosze obejrzec od minuty 47:10 gdyz to byl stream 
-
konrad950420
- Uczy się

- Nick gracza:: konrad19950420
Witam
Widze jak to wygląda na twoim nagraniu, ale u mnie to wyglądało inaczej. Nie blokowałem Cię zostawiłem miejsce ale prawdopodobnie był to błąd wynikający ze słabwgo łącza. Niestety nie mam nagrania. U mnie to wyglądało tak że źle wyszedłem na prostą i ty biorąc się za wyprzedzanie dotykasz tyłu mojego bolidu i atakujesz z prawej zawdziewając mój bolid w prawe tylne koło. Sam byłem tym zdziwiony. Szkoda że nie mam nagrania. Kolejne wyścigi już będe nagrywał. Jeżeli śedziowie rozpatrzą to na moją niekorzyść to z góry przepraszam, ale według mnie główną przyczyną tego zajścia było słabe połączenie, obok mojego nicku nad bolidem świeciła się jedna czerwona kreska oznaczjąca słabe połączenie. Zawsze staram się jeździć fair.
-
HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Po analizie powyższego materiału oraz zapisu live sędziowie stwierdzają ten przypadek jako incydent wyścigowy.
Aczkolwiek ważne jest aby kierowca powracający na tor - w tym przypadku kierowca Force India upewnił się iż żaden pojazd się nie zbliża - zanim ruszy.
Tutaj widzimy iż doszło do kontaktu i kierowca RedBulla musiał się ratować tracąc skrzydło. Dlatego też sędziowie pouczają kierowcę @bmw750idriver aby zwracał uwagę następnym razem.
Do zamknięcia
@Danio @Run_Forest_PL
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.