Blokowanie Konrada

TUTAJ MOŻESZ SKŁADAĆ SWOJE ROSZCZENIA DO STEWARDÓW W CELU ZGŁASZANIA INCYDENTÓW PODCZAS WYŚCIGÓW CPL, ZŁEGO POTRAKTOWANIA PRZEZ GRĘ, ANULOWANIA KAR ITD.

Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100

bmw750idriver
Nowicjusz
Nowicjusz
Nick gracza:: bmw750idriver

Blokowanie Konrada

Post autor: bmw750idriver » 2019-04-07, 20:09

Platforma + Liga: PS4 F1
Koordynator ligi: @Run_Forest_PL
Data: 07/04/2019
Członkowie zaangażowani: @@konrad950420 i @bmw750idriver
Opis: Po przejechaniu slalomu przed dluga prosto Konrad popelnia blad i wyjezdza za szeroko, posiadajac lepsze tempo wyscigu niz kierowca mercedesa decyduje sie na pewny atak oraz wyprzedzenie go, ale niestety konrad tak latwo sie nie poddaje i probuje mnie zablokowac, prawie mu sie to udaje i wciska mnie w prawa sciane niestety konrad pewny siebie myslal ze jest jeszcze duzo miejsca pomiedzy nami jest, zaczepia swoim tylnym prawym kolem o moje przednie skrzydlo i dochodzi do kolizji ktora kosztuje mnie mnostwo czasu i uszkadza mi przez to skrzydlo.
Dowod:
https://www.youtube.com/watch?v=9eP4jbWbGFw&feature=youtu.be

PS. Dowod prosze obejrzec od minuty 47:10 gdyz to byl stream :-D

konrad950420
Uczy się
Uczy się
Nick gracza:: konrad19950420

Re: Blokowanie Konrada

Post autor: konrad950420 » 2019-04-08, 14:26

Witam
Widze jak to wygląda na twoim nagraniu, ale u mnie to wyglądało inaczej. Nie blokowałem Cię zostawiłem miejsce ale prawdopodobnie był to błąd wynikający ze słabwgo łącza. Niestety nie mam nagrania. U mnie to wyglądało tak że źle wyszedłem na prostą i ty biorąc się za wyprzedzanie dotykasz tyłu mojego bolidu i atakujesz z prawej zawdziewając mój bolid w prawe tylne koło. Sam byłem tym zdziwiony. Szkoda że nie mam nagrania. Kolejne wyścigi już będe nagrywał. Jeżeli śedziowie rozpatrzą to na moją niekorzyść to z góry przepraszam, ale według mnie główną przyczyną tego zajścia było słabe połączenie, obok mojego nicku nad bolidem świeciła się jedna czerwona kreska oznaczjąca słabe połączenie. Zawsze staram się jeździć fair.

Awatar użytkownika
HeadSteward
Pro Kartingowiec

Re: Blokowanie Konrada

Post autor: HeadSteward » 2019-04-17, 02:39

Po analizie powyższego materiału oraz zapisu live sędziowie stwierdzają ten przypadek jako incydent wyścigowy.

Aczkolwiek ważne jest aby kierowca powracający na tor - w tym przypadku kierowca Force India upewnił się iż żaden pojazd się nie zbliża - zanim ruszy.
Tutaj widzimy iż doszło do kontaktu i kierowca RedBulla musiał się ratować tracąc skrzydło. Dlatego też sędziowie pouczają kierowcę @bmw750idriver aby zwracał uwagę następnym razem.

Do zamknięcia
@Danio @Run_Forest_PL
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.

Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.

Zablokowany