CPL F2 GP Niemiec Archy vs David i Mathek

TUTAJ MOŻESZ SKŁADAĆ SWOJE ROSZCZENIA DO STEWARDÓW W CELU ZGŁASZANIA INCYDENTÓW PODCZAS WYŚCIGÓW CPL, ZŁEGO POTRAKTOWANIA PRZEZ GRĘ, ANULOWANIA KAR ITD.

Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100

Awatar użytkownika
ArchyPlayGames
Koordynator F3
Koordynator F3
Nick gracza:: ArchyPlayGames

CPL F2 GP Niemiec Archy vs David i Mathek

Post autor: ArchyPlayGames » 2018-12-02, 20:59

Platforma: Ps4
Liga:F2
Koordynator: @Normag07
Data: 02.12.2018
Czlonkowie zaangazowani: @ArchyPlayGames @David301 @MathekFIFA

Sytuacje mialy miejsca na 1 i 2 okrazeniu na zakretach 5 i 6.

1. Na 1 okrazeniu w zakrecie numer 5 David nie zostawil mi miejsca gdzie on wykonywal manewr wyprzedzania i doszlo do Kontaktu.

2. Na 2 okrazeniu w zakrecie numer 5 Mathek uderza w tyl mojego pojazdu (moze zblokowal kolo i nie zrobil tego specjalne ale tego nie widzialem)
oraz hamsko sie wciska i w zakrecie numer 6 postanawia agresywnie mnie wyprzedzic niestety dochodzi do kolizji i jego tylne lewe kolo uderza w moje prawe przednie i wyrzuca mnie z toru.

Dowod 1 (Sytuacja z Davidem): https://www.youtube.com/watch?v=dViljhEYDf0
Dowod 2 (Sytuacja z Mathkiem): https://www.youtube.com/watch?v=uCXvrqDMfbA

David301
Uczy się
Uczy się
Nick gracza:: David301279

Re: CPL F2 GP Niemiec Archy vs David i Mathek

Post autor: David301 » 2018-12-06, 18:08

Witam.
Odnosząc się do załączonego materiału dowodowego stwierdzam, że nie widzę tu swojej winy, ponieważ wjechaliśmy w zakręt w trójkę. Ja będąc po wewnętrznej stronie wjechałem i musiało mnie wynieść na zewnątrz, lecz nie zrobiłem manewru, który by wyrzucił Archy'ego poza tor tylko jechałem swoją linią, również nie dojechałem całkowicie do tarki tak, że nie miałby on w ogóle miejsca na utrzymanie się na torze. On natomiast wyjeżdżając z zakrętu stracił kontrolę nad bolidem i uderzył we mnie, gdzie ja też musiałem skontrować żebyśmy oboje nie zakończyli poza torem.

MathekFIFA
Nowicjusz
Nowicjusz
Nick gracza:: MathekFIFA

Post autor: MathekFIFA » 2018-12-06, 21:09

Witam ,
Za wejście na zakręcie otrzymałem ostrzeżenie ( przyblokowałem koła i nie byłem w stanie do końca zapanować nad bolidem). Uważam , iż w owej sytuacji jestem niewinny , gdyż jechaliśmy koło w koło i zachowałem swój tor jazdy , jak widać na załączonym filmiku. Nie zrobiłem żadnego ruchu w kierunku kierowcy Red Bulla . https://www.youtube.com/watch?v=UBXo-8qWxHg

Awatar użytkownika
HeadSteward
Pro Kartingowiec

Post autor: HeadSteward » 2018-12-12, 07:42

Po przejżeniu materiału sędziowie stwierdzają, iż w oby przypadkach był to Incydent wyścigowy. Jesli chodzi o zdarzenie z kierowcą @David301 zostało zachowane "minimum" miejsca dla kierowcy Red Bulla lecz ten dostał poślizgu tylnej osi co widać w zwolnionym tempie, co było powodem kontaktu z kierowcą Williamsa.

Natomiast w drugiej sytuacji widać z nagrania @MathekFIFA, iż kierowca ten nie wykonał żadnego manewru do lewej strony co wymusiłoby wypchnięcie powołującego się.

PS

Prosiłbym aby następnym razem incydenty wyścigowe były dla wielu przypadków w osobnych wątkach podawane.

Do zamknięcia
@Normag07
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.

Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.

Zablokowany