PS4 Liga F2
Koordynator Ligi: @trolface100
Data: 22.09.2019
Członkowie zaangażowani @ZAQS oraz CPL_Stefan77_PL
GP Baku okrążenie trzecie, stawka jedzie za samochodem bezpieczeństwa, jadący za mną(bardzo blisko) na pozycji ósmej kierowca ZAQS wykonuje manewr którego do tej pory nie mogę zrozumieć, być może było to próba wyprzedzenia mnie, może chwila nie uwagi nie wiem, tuż przed zjazdem SC wspomniany już kierowca ZAQS z impetem uderza w tył mojego Mercedesa który obraca się i równie mocno bokiem uderza w bandę, uszkodzenia mojego bolidu uniemożliwiały niestety dalszą jazdę, niestety nie tylko mój mercedes został wykluczony z jazdy, drugim pechowcem był jeden z lepszych kierowców w stawce Normag07 który pomimo starań i próby ominięcia nas uderza w jeden z bolidów i kończy jadę. każdy z nas biorący udział w wyścigach chce aby były one czyste i fair play, żeby dawały przyjemność i dobrą zabawę,mając w stawce takich kierowców jak ZAQS nie będzie to możliwe.
Dowód: załączony film
https://youtu.be/8DyuuIacJRw
Azerbejdżan, niebezpieczna jazda za Safety Car
Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100
- CPL_Stefan77_PL
- Uczy się
- Nick gracza:: Arkadiuss1977
Azerbejdżan, niebezpieczna jazda za Safety Car
"Zwycięstwo bez możliwości klęski jest zwycięstwem bez chwały"
- HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Re: Azerbejdżan, niebezpieczna jazda za Safety Car
Czy można prosić o dowody od kierowcy @ZAQS ?
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.
- HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Re: Azerbejdżan, niebezpieczna jazda za Safety Car
Po przejrzeniu materiału, sędziowie stwierdzają, iż przyczyną kolizji było nieodpowiednie dobranie tempa przez kierowcę Saubera. Pamiętajmy, iż to kierowca prowadzący ma prawo ustawić tempo pod siebie jeśli SC zjechał do pitstopu. Reszta ma obowiązek do niego się dostosować. Tu widzimy kierowca mercedesa zwolnił ponieważ bolid przed nim zrobił to samo. Natomiast @ZAQS zareagował na ten moment za późno po czym uderzył w pojazd poprzedzający podczas gdy na torze nadal widniała żółta flaga.
Tym samym sędziowie nakładają karę na kierowcę Saubera w ilości 15sek i 3 punkty karne za spowodowanie kolizji z wykluczeniem przeciwnika.
Pamiętajmy podczas SC należy zachować szczególną uwagę na jakikolwiek ruch kierowcy poprzedzającego.
Do zamknięcia
@trolface100 @CPL_Stefan77_PL
Tym samym sędziowie nakładają karę na kierowcę Saubera w ilości 15sek i 3 punkty karne za spowodowanie kolizji z wykluczeniem przeciwnika.
Pamiętajmy podczas SC należy zachować szczególną uwagę na jakikolwiek ruch kierowcy poprzedzającego.
Do zamknięcia
@trolface100 @CPL_Stefan77_PL
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.