Wypadek: Lukasz24424 - Ja, BlackMC13PL, Nunleey, Mister09PL

TUTAJ MOŻESZ SKŁADAĆ SWOJE ROSZCZENIA DO STEWARDÓW W CELU ZGŁASZANIA INCYDENTÓW PODCZAS WYŚCIGÓW CPL, ZŁEGO POTRAKTOWANIA PRZEZ GRĘ, ANULOWANIA KAR ITD.

Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100

Awatar użytkownika
Niewinny
Uczy się
Uczy się
Nick gracza:: Niewinny007

Wypadek: Lukasz24424 - Ja, BlackMC13PL, Nunleey, Mister09PL

Post autor: Niewinny » 2017-11-19, 20:23

καληµερα :)
Platforma + Liga: F1
Koordynator ligi: ryba132
Data: 19.11.2017 r.
Członkowie zaangażowani: Lukasz24424 vs Niewinny007, BlackMC13PL, Nunleey, Mister09PL
Opis: Na 1. okrążeniu wyścigu na zakręcie nr. 3 kierowca Mercedesa Lukasz24424 bezpardonowo wjechał w Nunleeya oraz Blacka powodując karambol w którym ucierpiałem też ja i Mister09PL. Zachowanie było skrajnie nieodpowiedzialne. W przypadku tego kierowcy to jest już recydywa.
Dowody: https://www.youtube.com/watch?v=4I1quuxisBA

Niewinny#21
S1: Startów - 2; Pkt - 0; Najlepszy rezultat - Japonia P12
S2:
Startów - 19
Pkt - 172
Podium - 5
Zwycięstwa - 1
Najlepszy rezultat - Abu Dhabi P1
STR FOREVER!
http://www.youtube.com/c/Niewinnytitancpl

Awatar użytkownika
HeadSteward
Pro Kartingowiec

Post autor: HeadSteward » 2017-11-21, 12:45

Po przejrzeniu materiału sędziowie podjęli decyzję, iż to co zrobił @Lukasz24424 na podstawie regulaminu:
1.1 Czyste wyścigi:

1.1.1

● Wyścig cały czaspowinien być bez kontaktowy, a kierowca jest zobowiązany do tego, aby nie dopuścić do jakiejkolwiek kolizji. Wypadki mogą się zdarzyć, ale jeśli jesteś winowajcą, prawdopodobnie będziesz ukarany.

1.1.2
● Celowo uderzanie, wypychanie innego samochodu spowoduje trwale wykluczenie z ligi.

1.1.3
● Jeśli przypadkowo wypchniesz inny samochód lub jesteś odpowiedzialny za spowodowanie incydentu, musisz zwolnić i bezpiecznie pozwolić poszkodowanemu dać się wyprzedzić, o ile pozwalają na to okoliczności. Nawet jeśli nie przyniesie to korzyści innym rywalom, możesz zostać ukarany za nieumyślne spowodowanie kolizji jeśli incydent zostanie zgłoszony po wyścigu. Ta reguła może zostać odrzucona tylko jeśli kierowca poszkodowany poinformuje ciebie, iż możesz jechać dalej.
Tym samym na kierowcę Lukasz24424 zostaje nałożona kara:
30 sekund doliczone do następnego wyścigu za nieczyste zachowanie na torze czym może w następnym razie prowadzić do całkowitego zakazu startów w lidze CPL oraz zostaje nałożone:
25pkt karnych na licencję za spowodowanie kolizji i nie zaczekanie na poszkodowanych co wiąże się z banem na następne kwalifikacje

Do zamknięcia
Ostatnio zmieniony 2017-11-21, 16:36 przez HeadSteward, łącznie zmieniany 1 raz.
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.

Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.

Zablokowany