Blokowanie? Brake test? od Mszostus

TUTAJ MOŻESZ SKŁADAĆ SWOJE ROSZCZENIA DO STEWARDÓW W CELU ZGŁASZANIA INCYDENTÓW PODCZAS WYŚCIGÓW CPL, ZŁEGO POTRAKTOWANIA PRZEZ GRĘ, ANULOWANIA KAR ITD.

Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100

Awatar użytkownika
ArchyPlayGames
Koordynator F3
Koordynator F3
Nick gracza:: ArchyPlayGames

Blokowanie? Brake test? od Mszostus

Post autor: ArchyPlayGames » 2019-06-02, 12:49

Platforma+Liga: PS4 F3
Koordynator Ligi: @ArchyPlayGames
Data: 01.06.2019
Czlonkowie zaangazowani: @ArchyPlayGames i @Mszostus
Opis: Na 11 okr. dochodzi moim zdaniem do nie codziennego zdarzenia ktorego nie jestem logicznie wytlumaczyc powyzej podany kierowca Renault albo specjalnie mnie blokowal albo wykonal tak zwany niebezpieczny i nie dopuszczalny manewr o nazwie ,,brake test'' co widac na nagraniu.
Ja miejac lepsze tempo zamierzam wyprzedzic tego kierowce lecz nagle on zmienia linie i agresywnie zjezdza na lewa strone ja unikajac kolizje z nim uciekam na prawo niestety dochodzi do tragedi.

Dowod:
https://www.youtube.com/watch?v=1DOx2WsOXto

Mszostus
Nowicjusz
Nowicjusz
Nick gracza:: Mszostus

Re: Blokowanie? Brake test? od Mszostus

Post autor: Mszostus » 2019-06-02, 17:25

na poczatek chce przeprosic zgoda troche za pozno zmienialem te linie jazdy, ale na pewno nie robilem żadnego break testa. Z tego co wiem raz linie jazdy moge zmienić mimo wiekszej predkosci rywala czy nie tak? Tylko pytanie czy moge to robic tak agresywnie o ile jest to odpowiednio wczesnie? Nie znam sie dokladnie na przepisach f1. Na obrone powiem że był to dopiero moj 2 wyscig w lidze wiec no nie wymagajcie od mnie cudów, jedno wiem na pewno nie chce sobie tutaj robic wrogow i jeszcze raz przepraszam. Ogólnie dziwne że sie zderzylismy bo to wyglada jakby mialbys wyjsc z tego bez szwanku (w momencie jak odbiles na prawo).

Awatar użytkownika
HeadSteward
Pro Kartingowiec

Re: Blokowanie? Brake test? od Mszostus

Post autor: HeadSteward » 2019-06-12, 20:49

Po przeglądnięciu materiału sędziowie stwierdzają, iż wina leży po stronie kierowcy Renault który za późno zareagował na sytuacje opuszczenia toru swoją lewą osią co spowodowało nagłe odbicie w stronę znajdującego już się obok kierowcy Toro Rosso.

W tym przypadku sędziowie uznają iż należy się kara dla kierowcy Renault w wysokości 5 sekund do doliczonego wyścigu.

Do zamknięcia
@ArchyPlayGames
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.

Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.

Zablokowany