Platforma+Liga: PS4 F3
Koordynator Ligi: @ArchyPlayGames
Data: 01.06.2019
Czlonkowie zaangazowani: @ArchyPlayGames i @Mszostus
Opis: Na 11 okr. dochodzi moim zdaniem do nie codziennego zdarzenia ktorego nie jestem logicznie wytlumaczyc powyzej podany kierowca Renault albo specjalnie mnie blokowal albo wykonal tak zwany niebezpieczny i nie dopuszczalny manewr o nazwie ,,brake test'' co widac na nagraniu.
Ja miejac lepsze tempo zamierzam wyprzedzic tego kierowce lecz nagle on zmienia linie i agresywnie zjezdza na lewa strone ja unikajac kolizje z nim uciekam na prawo niestety dochodzi do tragedi.
Dowod:
https://www.youtube.com/watch?v=1DOx2WsOXto
Blokowanie? Brake test? od Mszostus
Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100
- ArchyPlayGames
- Koordynator F3
- Nick gracza:: ArchyPlayGames
Re: Blokowanie? Brake test? od Mszostus
na poczatek chce przeprosic zgoda troche za pozno zmienialem te linie jazdy, ale na pewno nie robilem żadnego break testa. Z tego co wiem raz linie jazdy moge zmienić mimo wiekszej predkosci rywala czy nie tak? Tylko pytanie czy moge to robic tak agresywnie o ile jest to odpowiednio wczesnie? Nie znam sie dokladnie na przepisach f1. Na obrone powiem że był to dopiero moj 2 wyscig w lidze wiec no nie wymagajcie od mnie cudów, jedno wiem na pewno nie chce sobie tutaj robic wrogow i jeszcze raz przepraszam. Ogólnie dziwne że sie zderzylismy bo to wyglada jakby mialbys wyjsc z tego bez szwanku (w momencie jak odbiles na prawo).
- HeadSteward
- Pro Kartingowiec
Re: Blokowanie? Brake test? od Mszostus
Po przeglądnięciu materiału sędziowie stwierdzają, iż wina leży po stronie kierowcy Renault który za późno zareagował na sytuacje opuszczenia toru swoją lewą osią co spowodowało nagłe odbicie w stronę znajdującego już się obok kierowcy Toro Rosso.
W tym przypadku sędziowie uznają iż należy się kara dla kierowcy Renault w wysokości 5 sekund do doliczonego wyścigu.
Do zamknięcia
@ArchyPlayGames
W tym przypadku sędziowie uznają iż należy się kara dla kierowcy Renault w wysokości 5 sekund do doliczonego wyścigu.
Do zamknięcia
@ArchyPlayGames
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.
Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.