Kara stop go oraz kara 3 s

TUTAJ MOŻESZ SKŁADAĆ SWOJE ROSZCZENIA DO STEWARDÓW W CELU ZGŁASZANIA INCYDENTÓW PODCZAS WYŚCIGÓW CPL, ZŁEGO POTRAKTOWANIA PRZEZ GRĘ, ANULOWANIA KAR ITD.

Moderatorzy: Run_Forest_PL, ArchyPlayGames, trolface100

iirun59
Uczy się
Uczy się
Nick gracza:: iirun59

Kara stop go oraz kara 3 s

Post autor: iirun59 » 2019-01-28, 19:05

Platforma+Liga: CPL-F2
Koordynator ligi: @Normag07
Data: 27.01.2019
Członkowie zaangażowani: @iirun59
Opis. Zacznijmy od kary 3 sekund
Pierwsze ostrzeżenie dostałem nie sprawiedliwe ponieważ Kucharz zatrzymał się w dość nie typowym miejscu i w celu objechania go byłem zmuszony obrać dość nie typowy kąt wchodzenia w pierwszy zakret przez co wyleciałem z pierwszego zakretu i dostelem pierwsze ostrzeżenie. Drugie ostrzeżenie dostałem kiedy poczułem że straciłem lekka kontrolę nad tyłem i lekko wyjechałem poza tor nie zyskując na czasie a jednocześnie tracąc na nim w zakręcie nr 7. Trzecie ostrzeżenie dostałem wtedy jak zobaczyłem żółta flagę w 11/12 zakręcie a był tam normag za bardzo nie chcialem ryzykować agresywnie wchodzić w te zakrety bo mógłbym zakończyć wyścig dlatego przejechałem te zakrety w sposób spokojny lekko wyjeżdżajac poza tor gdzie też nie zyskałem nic na czasie a jednocześnie tracąc na nim. Czwarte ostrzeżenie było słuszne ponieważ scialem zakret.
Dwie Kare stop go też dostelem nie słusznie ponieważ bot Davida w moim przypadku miał buga a na streamie bylo widać że dawid jedzie pierwszy a ja 7 więc pewnie bug gry do tego SC chciał mnie rozbić wjeżdżajac we mnie.. https://youtu.be/zpXGcbIfMFo

Awatar użytkownika
HeadSteward
Pro Kartingowiec

Re: Kara stop go oraz kara 3 s

Post autor: HeadSteward » 2019-02-04, 14:52

Po przejżeniu materiału sędziowie uznają, iż kara 5 sekund stop&go zostaje anulowana ze względu na bug gry i jednocześnie proszą na przyszłość wstawienie innego filmu gdzie ewidentnie widać ten błąd. Sędziowie nie mają czasu aby oglądać cały stream więc będzie to bardzo pomocne w werdykcie.

Co do kar nadużycia toru to zostają one podtrzymane!

No i ostatecznie SC w tej kwestji nie możemy nic zrobić ponieważ Bernd Maylander nie podlega naszym karą.

Do zamknięcia
@Normag07
To konto jest używane przez Sędziów do zamykania spraw w panelu sędziowskim. Wszystkie pytania są omawiane przez sędziego ligi CPL.

Proszę nie przesyłaj prywatną wiadomość do tego konta, ponieważ może to być pominięte. Skontaktuj się z koordynatorem ligi w razie pytań.

Zablokowany